ניו טרנד - כל מה שעכשיו|יום שבת, נובמבר 18, 2017
אתה נמצא כאן: עמוד הבית » Trend מתוק » פאי או אינגליש קייק – מפירות יבשים?

פאי או אינגליש קייק – מפירות יבשים? 

tb1kaik-2

השף  קונדיטור הראשי של "רולדין", שלומי פדידה,  עם שני מתכונים מנצחים לעוגות ט'ו בשבט.  לכם נשאר רק לבחור… (צילום:רונן מנגן)

 

אינגליש קייק פירות יבשים לטו בשבט

 

מרכיבים:

1/3 כוס שמן,   חצי כוס סוכר,   ביצה אחת

2/3 כוס קמח

1/2 כפית סודה שתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית ג'ינג'ר

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

3/4 כוס תפוח גרנד סמיט חתוך לחתיכות קטנות (ריבועים)

1/2 כוס בוטנים קלויים

1/4 כוס שזיפים יבשים חתוכים

1/4 כוס משמשים יבשים

1 כף פפאיה חתוך למרובעים, חצי בננה חתוכה עיגולים

אופן ההכנה

הקצפת ביצים עם סוכר עד הקצפה בהירה , הוספת שמן בזרם דק, הוספת התפוחים המרובעים, הוספת קמח , אבקת אפייה, סודה שתייה, מלח, וכל התבלינים יחד עם הפירות היבשים לערבב הכל יחד . לצקת הכל בתוך תבנית אינגליש קייק  .יש לפזר מעל את אגוזי המלך הגרוסים דק. לאפות בתנור מחומם ל 165 מעלות כ40-45 דקות . כאשר העוגה קרה, יש לפזר אבקת סוכר.

 

 

 

 

 

פאי פירות יבשים
תבנית מלבנית 27.5 סמ' על 8 סמ'
מרכיבים:

בצק פריך
קמח – 90 גר
חמאה – 60 גר
ביצים – 1/4 ביצה (10 גר)
אבקת סוכר – 30 גר
תמצית לימון – 1 טיפה
תמצית וניל – 1 טיפה

קרם שקדים
חמאה – 25 גר
ביצה – 1/3 ביצה (15 גר)
אבקת סוכר – 20 גר
תמצית שקדים – 1 טיפה
שקדים מולבנים טחונים – 30 גר
ליקר אמרטו – 5 טיפות

תערובת פירות יבשים
סוכר – 45 גר
חמאה – 45 גר
דבש – 45 גר
אגוזי מלך שלמים – 20 גר
שקדים שלמים – 20 גר
פקאנים קלופים – 20 גר
אגוזי לוז – 15 גר
תאנים מיובשות – 15 גר
חמוציות – 20 גר
משמשים מיובשים – 20 גר
פיסטוקים גרוסים – 10 גר

אופן הכנה:
בצק פריך:
• מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר, תמצית לימון ותמצית וניל, עד לקבלת מרקם הומוגני.
• מוסיפים בהדרגה את הביצה ומערבבים
• מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח.
• מערבלים עד לקבלת בצק פריך (כשהבצק הופך למספר גושים אחידים)
• מוציאים ומעבירים לתבנית האפייה. מרפדים ומהדקים היטב בצדדים.
• מניחים מעל נייר אפיה או נייר כסף, ומפזרים מעל שעועית בגובה של 3/4 תבנית.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 10 דק' ומוציאים.
• מצננים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.

הכנת קרם שקדים:
• מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר.
• מוסיפים בהדרגה את הביצה, ליקר אמרטו ותמצית השקדים, עד לקבלת תערובת הומוגנית.
• מוסיפים את השקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.
• מזלפים מעל הבדק הפריך (לאחר שצונן כשעה וחצי) בצורה אחידה ושווה
• מעבירים לתנור שחומם ל- 170 מעלות לכ-15 דקות .
• מוציאים ומצננים כ- שעה וחצי

הכנת תערובת פירות יבשים:
• קולים את אגוזי המלך, שקדים, פקאנים ואגוזי הלוז בתנור שחומם ל 170 מעלות כ-10 דקות ומניחים בצד.
• מחממים בסיר סוכר, חמאה ודבש, עד להמסה מלאה ולכבות את האש (יש להימנע מבישול יתר).
• מוסיפים את כל מרכיבי תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים.
• שופכים מעל הפאי (לאחר שצונן עם קרם השקדים) ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.
• מעבירים למקפיא לשעה נוספת, לצורך התייצבות הפאי, ומוציאים